О нама

​Већ више година Издавачка кућа Едука помаже младим генерацијама да боље разумеју свет и пред њега поставе права питања.

У протеклој деценији посвећено смо радили на стварању нове генерације уџбеника. За кратко време привукли смо пажњу педагошке јавности Србије и суседних земаља и стекли глас издавача висококвалитетних уџбеника, приручника и других извора за потребе савременог образовања. 

За све ове године, наша идеја водиља била је стварање уџбеника који ће оспособити ученика за откривајуће, истраживачко и проблемско учење. Било нам је задовољство да радимо на изворима који ће наставнику помоћи не само да се боље организује у настави, већ му и дати нове идеје за креативније приступе подучавању.

Издавачка оријентација Едуке усмерена је на издања која прате развој савремене педагошке науке и представља подршку иновационим процесима у образовању. 

У средишту овакве издавачке оријентације је и идеја о што већем избору уџбеника. Свесни чињенице да различити наставници имају различите приступе настави, трудимо се да из године у годину обогатимо нашу издавачку понуду. Едука је тако један од издавача чије је програмско усмерење издавање више различитих уџбеника из истог предмета, и пружање прилике наставнику да одабере оно што је најближе његовом сензибилитету. Све ово не бисмо успели без разгранате мреже наших сарадника, у првом реду аутора, од којих су већина управо наставници, који најбоље разумеју потребе својих ученика и колега.

Едука
Едука - пријатељ школе

Од самих почетака, наша делатност даје предност сарадњи са наставницима и школом. Аутори наших издања су најчешће стручњаци који су у непосредном додиру са наставом. Сматрамо да је једино уџбеник који је настао као плод искуства и праксе из учионице онај који суштински и делотворно комуницира са учеником. Верујемо да наши уџбеници на тај начин одржавају дијалог са захтевимa стварне школе.

Наш план за будућност је даља посвећеност квалитету. И даље ћемо ширити програм уџбеника и других наставних материјала, унапређујући сарадњу са свим учесницима образовног процеса. Тежећи да оправдамо стечени углед поузданог сарадника, трудићемо се да понудимо ученику и наставнику квалитетан и функционалан уџбеник. Овај план ћемо, као и претходних година, остваривати кроз непрекидни процес учења и унапређивањa сопствених знања, учвршћујући и продубљујући партнерство са свима учесницима у процесу образовања.

Јер, наш заједнички циљ је стварање функционалније, креативније и боље школе.