КОНКУРС ЧАС ЗА УГЛЕД 10

Издавачка кућа „Едука”  Београд расписује наградни

КОНКУРС ЧАС ЗА УГЛЕД

            Традиционални Едукин конкурс „Час за углед”, десети по реду, отворен је за најбоље иновативне припреме угледних часова у основној и средњој школи.

Пропозиције конкурса

1. Сваки наставник може да пошаље од једне до две припреме. Конкурс подразумева додељивање награда за прво место (60.000,00 динара), друго место (50.000,00 динара) и треће место (30.000,00 динара). Награђене припреме биће објављене заједно са осталим одабраним припремама у Едукином зборнику најбољих припрема за угледне часове у основној и средњој школи у електронском облику.

2. Оригинална припрема (која није претходно публикована) треба да одговара Наставном програму за одређени предмет и разред и да буде у складу са савременим иновативним тенденцијама у организацији наставе/учења.

3. Обавезно треба навести уџбеничку и другу литературу која се користи.

4. Уз припрему је пожељно послати и одговарајуће електронске прилоге и додатке (у форми која ауторима највише одговара), из домена савремене организације наставе/учења.

5. Текст припреме треба да буде до пет страна формата: а) стандардни: А4; маргине 2,5 cm; б) фонт: Times New Roman; в) величина слова: 12 pt; г) размак између редова: 1,5.

Конкурс је отворен до 30. јуна 2024. године. Резултати конкурса биће објављени око 30. септембра 2024. године. Промоција издања и додела награда одржаће се, уколико то услови буду омогућавали, на Школски дан, у време Међународног сајма књига у Београду, последње недеље октобра.

Начин слања

Електронску верзију рукописа у Word формату послати на имејл: caszaugledrazredna@eduka.rs и caszaugledpredmetna@eduka.rs или на адресу: Змаја од Ноћаја број 10, 11 000 Београд, са назнаком ЗА КОНКУРС ЧАС ЗА УГЛЕД.

НАПОМЕНЕ: Молимо вас да у мејлу, у наслову, напишете своје име и презиме, наслов наставне јединице и разред, а у поруци обавезно доставите свој број телефона, као и име и адресу школе у којој радите. Слободно нам се можете обратити за све додатне информације – преко имејла или на телефоне: 011/2629 903, 011/3286 443 и 011/3287 277. Пратите нас на сајту и на Фејсбуку.

Желимо вам много успеха у раду, и на нашем конкурсу!

                                                                                                                  Срдачно,    

                                                                                                                 Уреднички тим „Едуке”